VİZE İŞLEMLERİNİZİ BİZE BIRAKABİLİRSİNİZ

Ticari ve turistik vize başvurularınızı titizlikle takip ediyoruz, konsolosluklar tarafından istenen güncel belgeleri tamamlamanızın ardından gereken tüm işlemler ve takipler vize ekibimiz tarafından sizin adınıza profesyonel olarak yürütülmektedir.

 

TÜRK VATANDAŞLARINDAN VİZE TALEP ETMEYEN ÜLKELER

Andorra, Antigua-Barbuda, Arjantin, Arnavutluk, Bahamalar, Barbados, Belarus, Belize, Bolivya, Bosna Hersek, Brezilya, Britanya Virjin Adaları, Botswana, Cook Adaları

Dominik Cumhuriyeti, Doğu Timor, Ekvador, El Salvador, Endonezya, Ermenistan, Fas,Fiji, Filipinler, Filistin, Gambiya, Guatemala, Gürcistan, Güney Afrika Cumhuriyeti,Haiti, Honduras, Hong Kong, Irak,İran, Jamaika, Japonya, Kamerun,Karadağ, Kazakistan, Kenya (e-vize alınması gerekli), Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kolombiya, Kore Cumhuriyeti (Güney Kore), Kosova, Kosta Rika, Kuveyt,

Lübnan, Makau Özel İdare Bölgesi,Makedonya,Maldivler, Malezya, Meksika (e-vize), Moldova, Mauritus, Moğolistan, Mozambik

Nikaragua, Niue, Palau Cumhuriyeti,Panama,Palau,Paraguay,Peru, Ruanda, Rusya (1 Ocak 2016 itibariyle vize istiyor),Samoa,Saint Vincent ve Grenadinler AdalarıSaint Kitts ve Nevis Adaları,Saint Lucia,Singapur,San Marino,

Santa Lucia,Sırbistan,Sudan,Suriye,Swaziland,St. Vincent-Grenadines,Şili,Tacikistan,Tayland,Tayvan,Trinidad ve Tobago,Tunus, urks ve Caicos Adaları,Tuvalu,Ukrayna,Umman,Uruguay,Ürdün,Vanuatu,Venezuela,Vatikan, Zambiya

 

 

Sınır kapısından vize alınan ülkeler

Azerbaycan (Bakü), Birleşik Arap Emirlikleri (Transit vizesiz, Dubai vize istiyor), Bahreyn (Sınırda 14 Gün), Brunei Sultanlığı (Dikkat: 72 Saate kadar transit vize), Bangladeş (Dakka), Bhutan (Tur operatörü ile), Burkina Faso , Burundi, Cape Verde, Cibuti, Doğu Timor, Dominik Cumhuriyeti, Ermenistan, Endonezya , Gana, Güney Afrika Cumhuriyeti, Irak, Kamboçya, Katar , Kenya (e-vize gerekli), Komor Adaları, Madagaskar, Mali, Mozambik, Nepal, Ruanda (Transit 3 günlük), Samoa , Sri Lanka , Sudan , Seyşeller, Tanzanya , Togo, Tonga, Uganda, Umman, Zambiya , Zimbabwe (Victoria Falls sınırında)

 

 

PASAPORT KURALLARI

* Minimum 6 ay geçerli bir pasaport.

* Pasaport imza sayfasının imzalı olması (yırtık ve silik pasaport işleme alınmamaktadır)

* Pasaportta vize damgasının basılabileceği boş vize sayfalarının bulunması gerekmektedir.

Bu sayfada sizlere verilmekte olan hizmet için mümkün olabilen azami dikkat göstermekteyiz. Vize uygulamalarında görülen sürekli değişim sebebi ile bazen bilgiler güncel olmayabilir veya hızlı değişim bu sitede hemen size yansımamış olabilir.

Vize için istenen evraklar

Her konsolosluğun vize için istediği evraklar değişmekle birlikte şu ana başlıkları toplayabiliriz.

Özel sektör için :

* 2 adet son 6 ay içinde çekilmiş  3,5 X4,5 boyutlarında fotoğraf

* İlgili konsolosluğa ait vize başvuru formunun doldurulması

* Ticaret odası faaliyet belgesi(özel sektör,şirket seyahatleri için)

* Vergi levhası (özel sektör şirket sahipleri için)

* Ticari sicil gazetesinin fotokopisi

* Şirket başlıklı kâğıdına konsolosluğuna hitaben dilekçe

* Sigortalı ise giriş bildirgesi

* Maaş Bordrosu son 3 ay

* Otel rezervasyonu ve uçak bileti rezervasyonu

*Vukuatlı tam aile nüfus kayıt örneği

Çalışanlar için :

* İşyerinin vergi levhası ve faaliyet belgesi (yeni tarihli ve son döneme ait olacak)

* İşyerinin imza sirküleri ve kuruluş gazetesi fotokopisi

* En az bir yıllık, sigorta işe giriş bildirgesi (çalışma süresi bir yıldan az ise, beraberinde eski işyeri sigorta işe giriş bildirgesi şarttır)

* Maaş bordrosu son 3 aylık

* Banka hesap hareketleri son 3 aylık imzalı ve kaşeli

* Ön yüz ve işlem sayfaları fotokopisi Kredi kartı fotokopisi ile birlikte hesap bildirim cetveli.

* Gayrimenkul tapu fotokopisi

* En az 6 ay geçerli pasaport 

*Vukuatlı tam aile nüfus kayıt örneği

Ev hanımı ve Öğrenciler İçin :

* Evlilik cüzdanı fotokopisi

* Geçimlerini sağlayan kişinin belgeleri

* Bu kişinin imzasını taşıyan taahhütname

* Öğrenciler için öğrenci kimlik belgesi

* Banka hesap hareketleri son 3 aylık imzalı ve kaşeli

* Ön yüz ve işlem sayfaları fotokopisi

* Kredi kartı fotokopisi ile birlikte hesap bildirim cetveli

* Gayrimenkul tapu fotokopisi

* Her ülke için, 3 adet resim En az 6 ay geçerli pasaport 

*Vukuatlı tam aile nüfus kayıt örneği

Emekliler için :

* Emekli cüzdan fotokopisi

* Banka hesap hareketleri son 3 aylık imzalı ve kaşeli

* Kredi kartı fotokopisi ile birlikte hesap bildirim cetveli

* Gayrimenkul tapu fotokopisi

* En az 6 ay geçerli pasaport 

*Vukuatlı tam aile nüfus kayıt örneği

Dikkat edilecek hususlar İkili turlarda, her iki konsolosluk için de, iki evrak seti istenecektir. Konsolosluklar tarafından istenilen hesap cüzdanlarının eski tarihli, işlem görmüş ve hesap miktarlarının yüksek olması istenir. 18 yaşından küçüklerde anne ve baba ile birlikte gitmiyor ise, noterden muhafakatname gerekmektedir. Şirket sahibinin, hiçbir şekilde evraklarda adı geçmiyor ise, noterden sözleşme istenmektedir. 

* Ticaret Odalaarı veya Sanayi Odaları  faaliyet belgelerinin en fazla iki ay önceden alınmış olması  gerekmektedir.

 

VİZE BAŞVURUSU YAP
Ad - Soyad: *
Cep Telefonu: *
E-Posta:
Firma Adı: