2020 Yaklaşırken: Yılbaşında Avrupa’da Ziyaret Edebileceğiniz 5 Noel Pazarı

2020-yaklasirken--yilbasinda-ziyaret-edebileceginiz-avrupanin-noel-pazarlari

Ekim ayı sonlanırken artık önümüzdeki aylar için yeni planlarımızı düşünme vakti geldi de geçiyor bile… Bu yılbaşını Avrupa’da geçirmek, ışıl ışıl Noel pazarları keşfedip, atkı ve berenizle dolaşmak, sıcak bir şarap veya kahve eşliğinde bambaşka bir şehrin sokaklarında kaybolmak isterseniz sizler için harika bir liste hazırladık.

İşte 2020’yi en eğlenceli şekilde karşılayabileceğiniz 5 efsane şehir ve Noel pazarları hakkında her şey:


Budapeşte – Macaristan

Açık olduğu tarihler:  01 Kasım 2019 – 6 Ocak 2020

En yakın havaalanı: Budapeşte

En büyük ve en uzun Budapeşte Noel pazarı, şehrin göbeğindeki Vörösmarty meydanında gerçekleşiyor. Kasım başlarında başlıyor ve 1 Ocak’a kadar sürüyor.

Noel ruhu her sene Budapeşte’nin en büyük katedrali önünde parıldıyor. Bu açık hava festival sezonu pazarı, herkese keyifli hediyelik eşyalar, nefis Macar yemekleri, en sevilen ‘flódni’, Macar baca keki, ağız sulandıran burgerler ve çeşitli balık yemekleri gibi uluslararası yemekleri sunuyor. Sizce de Noel pazarı ziyareti için iştah açıcı bir tercih değil mi?


Strasbourg – Fransa

Açık olduğu tarihler:  22 Kasım 2019 – 30 Aralık 2020

 En yakın havaalanı: Strasbourg, Basel (1h20), Baden Baden (2h), Stuttgart (2h30)

Noel kutlamalarının doğum yeri olan Strasbourg, sizleri tarihi merkezinde kurulan 300 ahşap dağ evinin etrafında doya doya dolaşmak için gerçek bir yolculuğa davet ediyor. En büyük Noel pazarları Place Kléber, Place du Temple Neuf, Place Broglie, Place de la Cathédrale, Place du Marché-aux-Poissons ve Palais des Rohan… Noel Başkenti belki de bu yılbaşında tam da olmanız gereken yerdir.

yeni-yılda-ziyaret-edilecek-noel-pazarları

Brüksel – Belçika

Açık olduğu tarihler:  29 Kasım 2019 – 5 Aralık 2020

 En yakın havaalanı: Brussels, Amsterdam (1H)

“Winter Wonders”ın sıcak ve neşeli atmosferi dünyanın her yerinden ziyaretçileri çevreliyor. Büyük Kuzey’den gelen büyüleyici ışıklar, kültürel ve eğlenceli aktiviteler, orijinal ve nostaljik hediye fikirleri ve diğer yenilikler sizleri bekliyor olacak.


Cluj-Napoca – Romanya

Açık olduğu tarihler:  22 Kasım 2019 – 31 Aralık 2020.

En yakın havaalanı: Cluj-Napoca, Targu-Mures (2h), Sibiu (2h20)

Ailecek gidebileceğiniz yegane Noel pazarlarından biri… Çocuklar, teyzeler, amcalar, büyükanne ve büyükbabalar için genişletilmiş “Aile” anlamına da gelen bu kelime sıcaklık ve mutlu anıları bir araya getirmek için kullanılır. Noel Fuarı’nın size ve her ziyaretçiye sunmak istediği duygu da şüphesiz ki budur 🙂

avrupada-gezilecek-noel-pazarları

Chester – İngiltere

Açık olduğu tarihler:  16 Kasım 2019 – 22 Aralık 2020.

 En yakın havaalanı: Liverpool (45min), Manchester (1h), Blackpool (1h20), London Heathrow (3h).

Nostaljinin kalbinde büyülü bir zaman sizleri bekliyor. Şehir merkezinde ikonik, ışıltılı Noel ağacının etrafını sarmış olan 70’in üzerinde geleneksel ahşap kır evleri sizlerin ziyaretini bekliyor.

Fransa’dan İngiltere’ye, Belçika’dan Romanya’ya bir çok ülkenin büyüleyici Noel pazarlarını ve süslemelerini görebileceğiniz, zencefilli bir kurabiye eşliğinde soğuk havada belki de en sıcak sohbetlerin içerisinde bulunacağınız tatil planınızı gerçekleştirmek için her zaman yanındayız.

Gelin sıradaki tatilinizi birlikte planlayalım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir